Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΚΑΤΑΪΦΑΚΙΑ

Συνταγή από:


ΥΛΙΚΑ:

*1 kg φύλλο καταϊφι
*300 γρ βιτάμ λιωμένο
-Για το σιρόπι:
*1 1/2 kg ζάχαρη
*χυμός από 1 λεμόνι
*3 ποτήρια νερό
-Για τη γέμιση:
*1/2 kg καρύδια κοπανισμένα
*1 κσ κανέλα σκόνη
*1 κγ γαρύφαλλο σκόνη
*1/2 ποτήρι ζάχαρη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Στη συνέχεια, παίρνουμε το φύλλο καταϊφιού και το ξεμαλλιάζουμε. Κόβουμε το καταϊφι σε κομμάτια σε μέγεθος μιάς χούφτας. Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το φύλλο. Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βιτάμ. Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου για 40' περίπου μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο θα πρέπει να στέκεται λίγο στο κουτάλι. Σιροπιάζουμε όταν τα γλυκάκια και το σιρόπι μας είναι χλιαρά.







->Άν θέλουμε, συνοδεύουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.