Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ


*5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
*1 φλιτζάνι στυμμένο πορτοκάλι
*3 κγ μπέικιν πάουντερ
*1 φακελάκι ξερή μαγιά
*200 γρ ελιές
*1 κσ κοφτό αλάτι
*1/2 κγ ζάχαρη







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε να γίνει μία ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15'. Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Τα ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας με το χέρι μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και πασπαλίζουμε τα φύλλα μας. Διπλώνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Τις πατάμε λίγο με το χέρι και αφήνουμε να φουσκώσουν. Όταν φουσκώσουν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην τελευταία σκάρα του φούρνου για 45' περίπου.






->Μπορούμε να κάνουμε τη ζύμη μία λωρίδα και να τη στρίψουμε και να βγει ένα στριφτό ελιοψωμάκι. Γενικά μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στη ζύμη μας.

->Για να γυαλίζουν τα ελιοψωμάκια, περνάμε την επιφάνεια με λίγο αυγό, πριν το ψήσιμο.