Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΤΟΥΡΣΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

*1 μπουκάλι 1 1/2 lt  με φαρδύ στόμιο κατά προτίμηση
*πράσινες/κόκκινες πιπεριές κέρατο, σκόρδο, καρότο, κουνουπίδι, πράσινες ντομάτες μικρές
*άρμη
*2 φακελάκια ξινό για να διατηρηθεί το χρώμα των λαχανικών







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε το μπουκάλι μας και κόβουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει τα λαχανικά που θέλουμε να κάνουμε τουρσί. Φτιάχνουμε την άρμη, διαλύοντας αλάτι μέσα σε νερό. Την άρμη την κάνουμε όσο αλμυρό θέλουμε να βγει το τουρσί μας. Διαλύουμε μέσα στην άρμη τα 2 φακελάκια ξινό και ρίχνουμε στο μπουκάλι. Θα γεμίσουμε μέχρι πάνω το μπουκάλι μας με άρμη, τόσο όσο να χύνεται βιδώνοντας το μπουκάλι, ώστε να μην υπάρχει καθόλου αέρας μέσα στο μπουκάλι. Αφήνουμε για 1 μήνα περίπου και το τουρσί μας είναι έτοιμο.







->Άν στο τέλος, μας βγει πολύ αλμυρό, πριν σερβίρουμε το ξεπλένουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.