Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

*7 πορτοκάλια ολόκληρα
*600 γρ ζάχαρη
*2 ξύλα κανέλας
*5 γαρύφαλλα
*λίγο νερό από την βρασμένη ψίχα πορτοκαλιού






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξύνουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια στον λεπτό τρίφτη. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την ψίχα για 30' και κρατάμε λίγο νερό. Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τις φλούδες για 10', χύνουμε το νερό και ξαναβράζουμε για ακόμα 5'. Έπειτα, σουρώνουμε τις φλούδες και τις περνάμε από το μπλέντερ. Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με την ψίχα, τα μπαχαρικά και το νερό που κρατήσαμε και βράζουμε μέχρι να πήξει.





->Προσοχή να μην πήξει πολύ κατά το βράσιμο γιατί κρυώνοντας η μαρμελάδα, θα πήξει κι άλλο.

->Αν θέλουμε πιο σκούρο χρώμα στην μαρμελάδα μας, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα και ξαναβράζουμε.