Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Συνταγή από:


ΥΛΙΚΑ

*1/2 kg φύλλο μπακλαβά
*200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
*4 αυγά
*3 βανίλιες
*150 γρ βιτάμ
*150 γρ ζάχαρη
-Για το σιρόπι:
*1/2 kg ζάχαρη
*1 ποτήρι νερό
*2 κγ χυμός λεμονιού







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στην κατσαρόλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες (ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα πούρα μας) και βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη για να μην ξεραίνονται. Παίρνουμε μία λωρίδα, βάζουμε 1 κγ κρέμα και τυλίγουμε το φύλλο, προσέχοντας να μη βγαίνει η κρέμα από τα πλάγια, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό πούρο. Βάζουμε τα πούρα στη σειρά, σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε με το λιωμένο βιτάμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω στη μεσαία σκάρα του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά μας για 5'-6'. Περιχύνουμε τα πούρα όταν χλιάνουν, όπως και το σιρόπι. Αφήνουμε αρκετές ώρες να μελώσουν.








->Η κρέμα είναι ίδια με την κρέμα του γαλακτομπούρεκου.

->Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα κατά το σερβίρισμα.