Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ

*περίπου 1 πακέτο φύλλο κρούστας
*500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
*1 κρασοπότηρο κρασί της αρεσκείας μας
*250-300 γρ φέτα
*2 ντομάτες τριμμένες
*1 κρεμμύδι ξερό
*3 κόκκοι μπαχάρι
*2 σκελίδες σκόρδο
*λίγο αλάτι
*πιπέρι
*μισό κρασοπότηρο φυτίνη
*μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
*σουσάμι για πασπάλισμα προαιρετικά
*καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα








ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και βράζουμε για 20' περίπου. Αφήνουμε στον κιμά λίγο ζουμί και μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε. Έπειτα, παίρνουμε το φύλλο κρούστας και κόβουμε στα 4 σταυρωτά. Σε κάθε κομμάτι φύλλου βάζουμε 1 κγ από τον κιμά και είτε τυλίγουμε σε ρολό, είτε κλείνουμε σε τριγωνάκι. Άν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν τα μπουρεκάκια.







->Δε θα χρειαστούμε όλα τα φύλλα κρούστας. Άν δε θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, τα τυλίγουμε σκέτα, τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα σιροπιάζουμε. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγη κανέλα.