Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ 

*1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ
*1 βούτυρο φρέσκο 250 γρ
*200 γρ φουντούκι τριμμένο
*150-200 γρ  πραλίνα φουντουκιού
-Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
*3 κούπες ζάχαρη
*1 1/2 κούπα νερό
*λίγες σταγόνες λεμονί
*1/2 κούπα γλυκόζη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Λιώνουμε το  βούτυρο ,έπειτα βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι , στην άκρη του φύλλου τοποθετούμε μια βέργα λεπτή , τυλίγουμε το φύλλο γύρω από αυτή και  σουρώνουμε το φύλλο σπρώχνοντας από τις δυο άκρες προς το κέντρο έπειτα βγάζουμε τη βεργούλα μας και κόβουμε στη μέση  το φύλλο έτσι σχηματίζονται δυο μικρά ζαρωμένα φύλλα και τα τυλίγουμε στο σχήμα του σαλιγκαριού ώστε να πάρουν τη  κατάλληλη μορφή (βλέπε φωτογραφία). Τα βουτυρώνουμε και από πάνω και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει για περίπου 5 λεπτά ,αφού έχουν κρυώσει τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Τέλος αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


Καλή επιτυχία .