Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΓΕΜΙΣΤΑ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

*6 ντομάτες
*3 πιπεριές
*250 γρ ρύζι καρολίνα
*1/2 ματσάκι μαϊντανός
*1/2 ματσάκι δυόσμος
*1 πατάτα τριμμένη
*1 πατάτα ολόκληρη
*2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
*2 σκελίδες σκόρδο
*1 κγ ζάχαρη για τη γέμιση
*λίγη ζάχαρη για τις ντομάτες
*αλάτι
*πιπέρι
*1 νεροπότηρο ελαιόλαδο






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατάμε την ψίχα από τις ντομάτες σε ένα μπολ. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μισό λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ψίχα της ντομάτας και αφήνουμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, την τριμμένη πατάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 1 1/2 ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να πιεί το νερό. Σε ένα ταψί βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και σε κάθε ντομάτα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και κλείνουμε τα καπάκια.Κόβουμε σε φέτες την δεύτερη πατάτα και βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί μας και συνεχίζουμε για 15' ακόμη.







->Άν θέλουμε, πριν το ψήσιμο του φαγητού μας, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί

->Τις πιπεριές τις χαράζουμε στο πλάι.

->Τις ντομάτες δεν τις χαράζουμε από το κοτσάνι, αλλά από την άλλη μεριά για μεγαλύτερη ευκολία.