Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

*βύσσινα όσα θέλουμε
*νερό






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε όσα βύσσινα θέλουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη χωρίς τα κουκούτσια. Τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα πατικώνουμε σε ένα σουρωτήρι με ψιλές τρύπες, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Στη συνέχεια, χύνουμε με ένα χωνί όλο το ζουμί σε ένα μπουκάλι πλαστικό που να κλείνει καλά το καπάκι. Διατηρούμε αρκετό καιρό στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, Βάζουμε σε ένα ποτήρι περίπου 50 ml χυμό και συμπληρώνουμε με νερό.





->Μπορούμε να προσθέσουμε και ζάχαρη σε περίπτωση που θέλουμε τη βυσσινάδα μας πιο γλυκιά. Προσοχή όμως, άν θέλουμε περισσότερη ζάχαρη την προσθέτουμε στο ποτήρι και όχι στον πυχτό χυμό.

->Άν θέλουμε πιο πυχτή τη βυσσινάδα μας, αραιώνουμε με λιγότερο νερό.