Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

1 δόση ζύμης βγάζει 10-15 τυροπιτάρια
-Για τη ζύμη:
*500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*220-250 γρ νερό
*90 γρ ελαιόλαδο
*1 1/2 κγ αλάτι
*2 κσ ξύδι
-Για τη γέμιση:
*400 γρ φέτα
*3 κσ γιαούρτι στραγγιστό
*1 αυγό
*αλάτι
*πιπέρι
(*προσθέτουμε αν θέλουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας)







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μία λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης ώστε να γίνει μαλακή. Κλείνουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη ή σε ένα σακκουλάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Βάζουμε γέμιση στα φύλλα και τη σκορπίζουμε. Στη συνέχεια, διπλώνουμε φάκελο. Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και λίγο ελαιόλαδο. 








->Αντί για τυρί, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με μήλα και θα κάνουμε γλυκά τυροπιτάρια.

->Για να διπλώσουμε σε φάκελο, βάζουμε τη γέμιση στη μέση, διπλώνουμε το πάνω φύλλο να καλύψει τη γέμιση στο κέντρο, κάνουμε το ίδιο με το κάτω φύλλο. Τέλος, διπλώνουμε αριστερά και δεξιά, ώστε να μη βγει η γέμιση από το τυροπιτάρι μας. Μπορούμε να το κάνουμε σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.