Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ 

-Για το μπακαλιάρο θα χρειαστούμε
*1 κιλό μπακαλιάρο
*1 κουτάκι μπύρα 330 ml
*αλεύρι
*1 πρέζα αλάτι
*1 πρέζα ζάχαρη
*2-3 σταγόνες λεμόνι
-Για τη σκορδαλιά θα χρειαστούμε :
*1/2 κιλό γιαούρτι
*4 σκελίδες σκόρδο
*1 φλιτζάνι καρύδια
*ψίχα από 250 γρ. ψωμί
*1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
*αλάτι
*1 σταγόνα ξύδι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε κάνοντας το κουρκούτι μας. Αρχικά ανακατεύουμε τη μπύρα με όσο αλεύρι χρειάζετε μέχρι να γίνει χυλός. Συμπληρώνουμε το αλάτι ,τη ζάχαρη και το λεμόνι. Αλευρώνουμε ένα-ένα όλα τα φιλετάκια μπακαλιάρου και έπειτα τα βουτάμε στο κουρκούτι και από εκεί σε ένα βαθύ τηγάνι έχοντας βάλει αρκετό σπορέλαιο , τηγανίζουμε και απ τις δυο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

-Για την σκορδαλιά ,ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα θρυμματισμένα καρύδια και το πολτοποιημένο σκόρδο ,συμπληρώνουμε την ψίχα ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά .





->Την σκορδαλιά κάλο θα ήταν να την ετοιμάσουμε απ το προηγούμενο βράδυ και να την φυλάξουμε στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις ώστε να αποδώσει περισσότερη νοστιμιά.
Επίσης στη δοσολογία σκόρδου και αλατιού  προσθέτετε κατά προσέγγιση του δικού σας γούστου.