Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ

-Για τη ζύμη (διπλή δόση):
*2 πακέτα βιτάμ
*2 πακέτα φαρίνα κόκκινη
*1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
*8 κσ ζάχαρη
-Για τη γέμιση:
*400 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας
*2 φλυτζάνια τσαγιού χανδροκοπανισμένα καρύδια
*1 κσ κανελογαρύφαλλα
*4 κσ ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη μας.Λιώνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.Φτιάχνουμε λοιπόν το ζυμάρι,το ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού δαχτύλου και φτιάχνουμε κύκλους με το στόμιο ενός ποτηριού ή ανάλογα με τα γούστα  μας μπορούμε να κάνουμε και πιο μεγάλους κύκλους.Σε κάθε κύκλο βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στη μεσαία σκάρα του φούρνου.Προσοχή στο ψήσιμο γιατί είναι πολύ ευαίασθητα.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αφού κρυώσουν για να τα σερβίρουμε.