Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΡΟΞΑΚΙΑ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ

*1 ζαναέ (μαγιά μπύρας),125 γρ
*3 αυγά
*800-850 γρ αλεύρι
*1 μπέικιν πάουντερ
*1 ποτήρι λάδι
*1 ποτήρι γάλα
-Για τη γέμιση:
*κακάο όσο πάρει για να σφίξει η ζύμη
*1 κσ γαρύφαλλο
*1 κσ κανέλα
*150 γρ-200 γρ καρύδια
-Για το σιρόπι:
*4 ποτήρια νερό
*4 ποτήρια ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το λάδι με τα αυγά. Λιώνουμε τη ζαναέ μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο. Όταν η ζύμη είναι λίγο νερουλή τη χωρίζουμε. Για το γέμισμα ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε αλεύρι και το ζυμώνουμε. Το ανοίγουμε φύλλα χοντρά μακρόστενα και βάζουμε και τη γέμιση σε μακρόστενα ρολά στη μέση.Το τυλίγουμε όλο μαζί σε ρολό και το κόβουμε. Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω-κάτω στη μεσαία σκάρα του φούρνου,μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε το σιρόπι κρύο, το οποίο πρέπει να είναι λίγο δεμένο.