Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Συνταγή από:


ΥΛΙΚΑ

*1 κιλό μοσχάρι κότσι
*½ κιλό δαμάσκηνα αποξηραμένα( και λιγότερο αν θέλουμε)
*2 κρεμμύδια ξερά
*1-2 ποτήρια κρασί
*1-2 ποτήρια νερό
*ζάχαρη
*αλάτι
*πιπέρι
*λάδι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία χύτρα, τσιγαρίζουμε το μοσχάρι στα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Αφήνουμε για 10΄ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι μυρωδιές. Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε για 1 ώρα.






->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δαμάσκηνα με βερύκοκα ή να βάλουμε μισά δαμάσκηνα και μισά βερύκοκα ανάλογα με τα γούστα μας.Είναι το ίδιο νόστιμο!