Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ

*1 1/2 kg χοιρινό (από μπούτι),χωρίς κόκκαλο
*2 κσ βούτυρο
*3 κσ κόλινδρο κοπανισμένο
*6-7 σκελίδες σκόρδο
*1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
*αλάτι
*πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ,πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.Καθαρίζουμε τα σκόρδα,τα κόβουμε στα 4 και τα ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι.Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας και κάθε τρύπα τη γεμίζουμε με σκόρδο-αλάτι-πιπέρι.Δένουμε κατόπιν το κρέας με σπάγγο,το βάζουμε σε βαθύ σκεύος,το πασπαλίζουμε με αλάτι,πιπέρι και κόλινδρο κοπανισμένο και το περιχύνουμε με το κρασί.Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί όλη νύχτα.Το πρωί βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει,στραγγίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ' όλες τις μεριές σε πολύ σιγανή φωτιά.Μόλις ροδοκοκκινίσει,το σβήνουμε με το κρασί από το μαρινάρισμα.Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί σιγά-σιγά.Μόλις ψηθεί,κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.




->Μπορούμε να σερβίρουμε το κρέας με πατάτες τηγανιτές ή αρακά σωταρισμένο με βούτυρο.