Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΥΔΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ

*1 μπουκάλι 1 1/2 lt
*5 καρύδια φρέσκα (πράσινα)
*5-10 γαρύφαλλα (ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε τη μυρωδιά του γαρύφαλλου)
*2 ξύλα κανέλας
*ζάχαρη που να φτάνει μέχρι τη μέση του μπουκαλιού
*κονιάκ  που να γεμίζει το μπουκάλι αλλά όχι μέχρι πάνω



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το μπουκάλι μας,το οποίο πρέπει να είναι στεγνό από μέσα,βάζουμε τα καρύδια (αν δε χωράνε τα σπάμε),τα γαρύφαλλα και τα ξύλα κανέλας.Βάζουμε μέχρι τη μέση του μπουκαλιού ζάχαρη και στη συνέχεια βάζουμε κονιάκ και γεμίζουμε το μπουκάλι,όχι μέχρι να υπάρχει περιθώριο.Τοποθετούμε το μπουκάλι στον ήλιο για 1 μήνα,κουνώντας συνέχεια για να λιώσει η ζάχαρη.Μετά από 1 μήνα το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.



->Τότε στα χρόνια της γιαγιάς μου δεν υπήρχαν δοσομετρητές.Έτσι μετράγανε την ποσότητα για το λικέρ με το μάτι.

->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με ούζο ή τσίπουρο.