Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συνταγή από:
ΥΛΙΚΑ

*1 kg μοσχάρι κότσι
*3-4 ντομάτες τριμμένες
*2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
*1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
*3-4 κόκκοι μπαχάρι
*αλάτι
*πιπέρι
*ρίγανη
*1 φλυτζάνι λάδι
*1/2 kg ρεβύθια







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε και ένα μπωλ με νερό και αφήνουμε τα ρεβύθια μας να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ.Πλένουμε το μοσχάρι μας και το κόβουμε σε μπουκιές.Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι,ρίχνουμε το μοσχάρι.Μόλις πάρει χρώμα,ρίχνουμε τις ντομάτες,το κρασί,το μπαχάρι,τη ρίγανη,το αλάτι,το πιπέρι.Αφήνουμε για 10' να ενωθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το κρέας με το ζουμί σε μία γάστρα.Ρίχνουμε και τα φουσκωμένα ρεβύθια μέσα,μαζί με 1 ποτήρι νερό.Κλείνουμε τη γάστρα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου για 2 ώρες.Συμπληρώνουμε με νερό σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει ακόμα τα ρεβύθια.