Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ

Συνταγή από:


ΥΛΙΚΑ

*1 kg μοσχάρι κότσι
*4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
*1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο
*4 κόκκους μπαχάρι
*1/2 κγ μοσχοκάρυδο
*1/2 κγ ρίγανη
*2 ξύλα κανέλας ή 1 1/2 κσ κανέλα σκόνη
*1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο κατά προτίμηση
*αλάτι
*πιπέρι
*λάδι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκιές και το πλένουμε.Παίρνουμε τη χύτρα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.Μόλις ξανθύνει,ρίχνουμε το μοσχάρι.Στη συνέχεια και αφού πάρει χρώμα το μοσχάρι μας,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.Τα αφήνουμε να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις για 5',ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη χύτρα.Βράζουμε για 1 ώρα.





->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φρέσκιες ντομάτες με κονσέρβα.Τότε όμως θα προσθέσουμε και 1 κγ ζάχαρη για να μην ξινίσει η ντομάτα.



->Σερβίρουμε με μακαρόνια,ρύζι,πατάτες τηγανιτές ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.