Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Συνταγή από:



ΥΛΙΚΑ
*1/2 kg φύλλο λεπτό
*1 ταψί Νο 34
-Για την κρέμα:
*3 μπουκάλια γάλα (640 γρ το καθένα)
*6 αυγά
*1/2 kg ζάχαρη
*210 γρ σιμιγδάλι ψιλό
*1 βανίλια
259 γρ βούτυρο γάλακτος
-Για το σιρόπι:
*1/2 kg ζάχαρη
*1 ποτήρι νερό
*2-3 σταγόνες από χυμό λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το σιμιγδάλικαι συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά,συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη σβολιάσει.Μόλις πάρει μία πρώτη βράση,την κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια.Ανακατεύουμε λιγάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας.Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί.Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω,βουτυρωμένα ένα προς ένα και ρίχνουμε το μείγμα μας.Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν και γυρίζουμε λίγο τα φύλλα προς τα μέσα.Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα,αφού τα κόψουμε 1 πόντο μεγαλύτερα από το ταψί.Τα περνάμε από κάτω και κόβουμε το γλυκό σε λωρίδες γύρω στους 6 πόντους.Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και ραντίζουμε με λίγο νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου μας.Το βγάζουμε από το φούρνοκαι το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 10' ωσότου να δέσει το σιρόπι.Στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι.Σιροπιάζουμε το γλυκό μας χωρίς καθόλου να το σκεπάσουμε.Αν το φύλλο μας καραμελώσει τότε το γλυκό μας είναι επιτυχημένο.




->Αν μας αρέσει το άρωμα της βανίλιας μπορούμε να προσθέσουμε 2 ακόμα βανίλιες στην κρέμα μας.